دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 دی 1397 - 12:31

2 تریلیون دلار بدهی، سوغات ترامپ برای آمریکا

روزنامه ایندیپندنت در گزارشی نوشت بدهی ملی آمریکا 2 تریلیون دلار در دوره ترامپ افزایش پیدا کرده بدهی کلی آمریکا حالا به 22 تریلیون دلار نزدیک شده است.
کد خبر : 350017
3.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بدهی ملی آمریکا در پی بحران مالی سال 2008 و در دوره اوباما افزایش یافت. ترامپ طی کارزار انتخاباتی‌اش گفته بود بر این باور است که می‌تواند طی هشت سال بدهی آمریکا را صفر کند. وی به روزنامه واشنگتن پست گفت: «فکر می‌کنم می‌توانم این کار را سریعا انجام دهم.» اما وعده‌های وی نیز محقق نشد و بر اساس گزارش‌ها بدهی آمریکا طی دو سال ریاست جمهوری وی 2 تریلیون دلار افزایش پیدا کرده است.


 بر اساس گزارش روزنامه انگلیسی ایندیپندنت بدهی ملی آمریکا تا پایان سال 2018 به 21.974 تریلیون دلار رسید که 2 تریلیون دلار بیشتر از زمانی است که ترامپ وارد کاخ سفید شد. این ارقام از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا منتشر شده است. تحلیل‌های شبکه سی ان ان نیز نشان می‌دهد این بدهی همچنین 78 درصد از تولید ناخالص داخلی آمریکا را در سال مالی 2018 تشکیل می‌دهد که بالاترین درصد از سال 1950محسوب می‌شود. این کسری که نشان دهنده اختلاف بین هزینه‌های دولت و آن چیزی است که برای هزینه‌ها اختصاص داده می‌شود، در سال 2018 به سه ممیز هشت درصد تولید ناخالص داخلی رسید.


تهدید ترامپ به ادامه تعطیلی دولت


علاوه بر بحران بدهی، دولت آمریکا نیز دو هفته‌ای است «قفل» شده است نه مجلس نمایندگان آمریکا و نه رئیس‌جمهور این کشور حاضر نشدند کوتاه بیایند تا دولت آمریکا باز هم به دلیل اختلاف این دو بر سر بودجه ساخت دیوار مکزیک تعطیل بماند. «ترامپ» در چهاردهمین روز از تعطیلی بخشی از دولت آمریکا گفته اگر لازم باشد ماه‌ها و سال‌ها دولت را تعطیل نگه می‌دارد اما از خواسته‌اش کوتاه نمی‌آید. تعطیلی دولت آمریکا امروز وارد سومین هفته خود شد و این در حالی است که اظهارات ترامپ و دموکرات‌های مجلس نمایندگان نشان می‌دهد که هیچ چشم‌انداز روشنی برای حل این بحران فعلا وجود ندارد. «دونالد ترامپ» در جلسه روز جمعه بار دیگر با هشدار به دموکرات‌ها گفته حاضر است دولت «ماه‌ها وسال‌ها» تعطیل بماند، تا بودجه مورد نظر او برای ساخت دیوار در مرز مکزیک تأمین شود. وی‌ در عین حال تاکیده که اگر لازم باشد وضعیت فوریت ملی اعلام کرده و ‌در آن بدون مجوز کنگره تصمیم لازم درباره ساخت دیوار را اتخاذ خواهد کرد.اما در نقطه مقابل، دموکرات‌ها می‌گویند زیر بار این بودجه ۵ میلیارد دلاری نمی‌روند و با پرداخت «حتی یک دلار» بیشتر از 1/7 میلیارد دلاری که پیش از این به عنوان بودجه وزارت امنیت داخلی آمریکا در نظر گرفته شده، موافقت نمی‌کنند.


بزرگترین بازندگان


کارمندان دولت فدرال، بزرگترین بازندگان این دعوای سیاسی هستند چرا که 380 هزار کارمند دولتی که شغل آنها «غیرضروری» تشخیص داده شده، به مرخصی بدون حقوق فرستاده شده‌اند. ۴۲۰ هزار نفر دیگر هم هرچند کارشان ضروری است و مجبور به ادامه حضور در محل کار هستند، اما تا تکلیف بودجه روشن نشده و حکومت فعالیت خود را از سر نگرفته، حقوقی دریافت نمی‌کنند. از ۱۵ وزارتخانه دولت فدرال، ۹ وزارتخانه عملا نیمه‌تعطیل شده‌اند و بسیاری از ادارات دولتی هم خدمات‌رسانی به مردم را به بعد از بازگشایی حکومت موکول کرده‌اند.


این روزها اگر در واشنگتن کسی بخواهد ازدواج کند، دست‌کم برای ثبت رسمی ازدواج، باید صبر داشته باشد تا بلکه دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان به توافق برسند و دستور از سرگیری فعالیت‌های دولت فدرال صادر شود، چراکه دادگاهی که در پایتخت آمریکا گواهی ازدواج صادر می‌کند، فعلاً تعطیل شده. اگر تعطیلی حکومت تا ۱۱ ژانویه (۲۱ دی) ادامه پیدا کند، بودجه بقیه دادگاه‌ها هم تمام می‌شود و آنها هم به اجبار کار خود را متوقف می‌کنند.طولانی‌ترین تعطیلی حکومت در آمریکا ۲۱ روز بوده، اما کارمندان دولت فدرال اکنون نگران هستند که ترامپ که سابقه‌ای طولانی در ثبت رکوردهای مختلف دارد، این رکورد را هم بشکند و طولانی‌ترین تعطیلی دولت در تاریخ را به نام خود ثبت کند. به گزارش فارس تعطیلی دولت بسیاری از مراکز تفریحی و پارک‌های ملی آمریکا را هم تعطیل کرده. آن‌هایی هم که باز مانده‌اند، کارمند کافی ندارند یا کلا کارمندی در آنها نیست و بازدیدکننده‌ها خود باید از پس امورشان بر بیایند. این وضعیت البته بعضا شرایط مضحکی هم ایجاد کرده است. 


خیابان‌های مملو از زباله


سطل آشغال‌ها نیز پر زباله شده و کسی نیست که آنها را جمع کند. اغلب موزه‌ها، باغ وحش‌ها و گالری‌های هنری که از دولت فدرال بودجه می‌گیرند هم تعطیل شده‌اند. تعطیلی به «ناسا» هم رسیده و اکنون اغلب کارمندان آژانس فضایی آمریکا، به جز آن‌هایی که مأموریت‌های حیاتی را دنبال می‌کنند، به مرخصی اجباری رفته‌اند.جالب اینکه دعوایی که به بهانه ارتقای «امنیت مرزها» در آمریکا راه افتاده، دست‌کم فعلاً، حقوق ده‌ها هزار نفر از نیروهای انتظامی و مرزبانی آمریکا را قطع کرده است. اداره فدرال تحقیقات (اف‌بی‌آی)، اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا، اداره زندان‌ها، اداره حفاظت از مرزها و گمرک، گارد ساحلی و گارد حفاظت کاخ سفید از جمله اداراتی هستند که کارمندان آنها فعلاً بدون دریافت حقوق کار می‌کنند. حتی مراکز آتش‌نشانی هم از گزند تعطیلی دولت مصون نبوده‌اند. بسیاری از مراکز مجبور شده‌اند اکثر نیروهایشان را به مرخصی بفرستند. کشاورزان هم از دعوای ترامپ با دموکرات‌ها، آسیب دیده‌اند، چون تا وقتی دولت تعطیل است، یارانه‌ ۱۲ میلیارد دلاری که قرار بود وزارت کشاورزی آمریکا میان کشاورزان توزیع کند، پرداخت نمی‌شود. پرداخت وام به کشاورزان هم متوقف شده، آن هم در فصلی که به گفته مزرعه‌داران آمریکایی زمان خرید بذر است و عدم تأمین به موقع منابع مالی، بخش کشاورزی را با خسارت سنگین روبرو می‌کند.


منبع: روزنامه کیهان


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب